Wiosna w kl. I-III

21 marca w naszej szkole witaliśmy wiosnę. SU przygotował zielony kącik z ziołami. Można tam było znaleźć rzeżuchę, bazylię, oregano, szczypiorek, sałatę i tymianek. Gościły w nim również owoce i warzywa, a dodatkowo dekorował bukiet pięknej żółtej forsycji.
W tym dniu uczniowie mieli zielony akcent w swoim ubiorze. Jak co roku motywem przewodnim było zdrowie i zdrowe odżywianie. Realizując program „Owoce i warzywa w szkole” uczniowie klas I-III wraz z nauczycielami przygotowywali zdrowe kanapki i sałatki. Toczyły się także dyskusje na temat właściwych nawyków odżywiania. Dzieci analizowały piramidę zdrowego żywienia oraz dyskutowały o kulturze spożywania posiłków. Popularyzacja tych wiadomości wśród naszych uczniów jest ważnym zadaniem szkoły.
Na zakończenie uczniowie degustowali przygotowane  owocowo – warzywne smakołyki oraz otrzymane zdrowe, świeżo wyciskane soki owocowe.                                                                        
Wiosna witana zdrowo i kolorowo dała nam moc witamin i pozytywnej energii na każdy szkolny dzień. Tak trzymać!
SU I-III