Tegoroczna innowacyjna formuła konkursu oparta została na rywalizacji, przez co w interesujący sposób poruszała ważne społecznie kwestie dotyczące odżywiania.
Powoli zbliżamy się do końca realizacji międzynarodowego projektu „Jedzmy odpowiedzialnie”. Wiemy już, że nie tylko ważne jest zdrowe i racjonalne odżywianie, ale również rozsądne i oszczędne gospodarowanie produktami.
Bardzo lubimy podpatrywać kucharzy przy pracy, czy przeglądać babcine sprawdzone przepisy. W kuchni można znaleźć niezliczoną liczbę produktów i wyczarować z nich nieziemskie przysmaki.
... pod takim hasłem uczniowie klas IV – VI przygotowali wystawę prac plastycznych w ramach realizacji międzynarodowego projektu „Jedzmy odpowiedzialnie”
Czym byłyby ziemniaki bez soli, a lody bez wanilii? Zapewne ich smak byłby uboższy, a co za tym idzie i nasze wrażenia wynikające z przyjemności jaką jest jedzenie.
Czy dokonywane przez nas każdego dnia wybory wpływają na środowisko naturalne, ochronę praw człowieka oraz poprawę jakości życia w społeczeństwie? I co wspólnego powyższe pytania mają z żywnością?
Dnia 03.11.2015r. uczniowie klasy I h wykonali sałatkę z ulubionych owoców. Celem zajęć było wdrożenie do zdrowego odżywiania się, poprzez spożywanie świeżych owoców.